Για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, για την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, για την Πλεύρη Ελευθερίας αλλά και για τους στόχους της μίλησε το βράδυ της Τρίτης (30/5) η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της «ακτιβίστρια» επεσήμανε πως είναι η μόνη γυναίκα – αρχηγός πολιτικού κόμματος και ζήτησε την ψήφο των πολιτών την 25η Ιουνίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά είπε στους πολίτες να την ψηφίσουν «για να έχει η κοινωνία υπεράσπιση, κάτι που έλειπε τα χρόνια αυτά από τη Βουλή».

Αφού διευκρίνισε ότι δεν είναι και ούτε θα γίνει πολιτικός λέγοντας «δεν εκτιμώ επαγγελματίες πολιτικούς», περιέγραψε τη φιλοδοξία της να προσφέρει στην πατρίδα και τους πολίτες. Αυτοπροσδιορίσθηκε δε, ως «ακτιβίστρια». Στόχος του κινήματος του οποίου ηγείται – αφού δεν της αρέσει ο όρος «κόμμα» – είναι μια «ισχυρή, πραγματική αντιπολίτευση» σε πρώτη φάση, ενώ σε επόμενο στάδιο αναφέρθηκε στον απώτερο στόχο, «να αλλάξουμε τα πράγματα».

Κεντρικό σύνθημα της νέας καμπάνιας της Πλεύσης Ελευθερίας θα είναι το, «Δώσε Ζωή στη Βουλή», υποσχέθηκε, άλλωστε, να κάνει χρήση των προνομίων που έχουν οι πρώην πρόεδροι του Κοινοβουλίου. Συν τοις άλλοις, προσέθεσε, η Βουλή μπορεί να έχει περισσότερο αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες και δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που η Πλεύση εισέλθει στη Βουλή, θα πρωταγωνιστήσει στην πρόσκληση πολιτών, ακρόαση φορέων κ.ο.κ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επεσήμανε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ακόμη ότι είναι η μόνη γυναίκα αρχηγός πολιτικού κόμματος. Κάτι που, όπως σημείωσε, δείχνει ότι (στην πολιτική) δεν είμαστε εκεί που θα έπρεπε από άποψη της πραγματικής ισότητας, εν αντιθέσει με την κοινωνία που έχει κάνει άλματα στην αντίληψη. Γι’ αυτό και, όπως τόνισε, γυναίκες και άνδρες που την συναντούν, της λένε ότι πρέπει, πλέον, μια γυναίκα να κυβερνήσει τη χώρα.

«Περίμενα πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας»

Συγχρόνως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε ειδική μνεία στην εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την οποία απέδωσε στο γεγονός ότι «δεν υπερασπίστηκε τον κόσμο, για αυτό κατέρρευσε». Ενώ, σε άλλο σημείο, είπε πως περίμενε και πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αυτό δεν συνέβη, επειδή «δεν είχε αντιπολίτευση».

«Το 2015 εισέπραξα bullying»

Σε σχόλιό της για τα προβλήματα στην Τράπεζα Θεμάτων, παρατήρησε πως και τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν, έθεσαν την Παιδεία στη γωνία. Επεκτείνοντας την κριτική της δε, δήλωσε ότι Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη και Κοινωνική Ασφάλιση είναι υποβαθμισμένες. Ενώ θύμισε πως «και τα τρία κόμματα το 2015 ψήφισαν πολιτικές, με τις οποίες εγώ συγκρούστηκα». Γενικώς, θεωρεί πως δεν υπάρχει δυνατότητα συγκλίσεων με άλλο κόμμα. Σε άλλο σημείο, μάλιστα, της συνέντευξης, υποστήριξε πως το 2015 «εισέπραξα bullying».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, «σήμερα είναι η ώρα να ενεργοποιηθεί η κοινωνία», ενώ διευκρίνισε πως απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, και όχι μόνο στους αριστερούς ψηφοφόρους. Ειδική πρόσκληση απηύθυνε προς τους πολίτες που επιλέγουν την αποχή. Είναι απογοητευμένοι και όχι απολιτίκ, παρατήρησε και εξέφρασε την ικανοποίησή της όταν πολίτες που απείχαν από την εκλογική διαδικασία, την φορά αυτή ψήφισαν Πλεύση Ελευθερίας.

Αναφερόμενη στο πολιτικό παρελθόν του πολιτικού φορέα, υπογράμμισε τη δράση που είχε αναπτύξει στα θέματα των πλειστηριασμών, της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, της πάταξης της διαφθοράς, επίσης σε θέματα που σχετίζονται με την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, το Μάτι κ.α. Σήμερα, δε, συμπορεύονται με την Ζωή Κωνσταντοπούλου άνθρωποι των κινημάτων από όλες τις παραπάνω διεκδικήσεις.

Διευκρίνισε πάντως, ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης. Τέλος, στις δημοτικές εκλογές είπε πως θα υποστηρίξει υποψηφίους κατά περίπτωση και έκλεισε με την πρόσκλησή της προς τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να συμμετέχουν, όλοι μαζί, σε ένα debate.

Πηγή: newsbeast.gr