Η Ιταλία ετοιμάζεται να επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα και όσον αφορά το ποδόσφαιρο, ωστόσο το διάστημα που προηγήθηκε με τη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ήταν εξαιρετικά επίπονο. Όπως περιγράφει ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντσο Σπανταφόρα, εκνευριζόταν όταν πριν από έναν μήνα η χώρα ήταν σε τραγική κατάσταση και τον ρωτούσαν για το calcio.

Πάντως, ο ίδιος υποδέχθηκε με χαρά την απόφαση να συνεχιστεί η Serie A από τις 20 Ιουνίου, λέγοντας μάλιστα: «Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι η χώρα αρχίζει να λειτουργεί ξανά και πως μπορεί το ποδόσφαιρο με ασφάλεια και σεβασμό στην υγεία όλων, να επιστρέψει».

Όσον αφορά τον τίτλο του… μπαμπούλα που του είχαν χρεώσει για την αυστηρή στάση που διατηρούσε το προηγούμενο διάστημα, τόνισε: «Ήμουν τρομερά εκνευρισμένος όταν με ρωτούσαν για μπάλα πριν από έναν μήνα, ενώ ακόμα είχαμε προβλήματα με κρούσματα, νοσοκομεία γεμάτα, καθώς και νεκρούς που έπρεπε να μεταφέρουμε με οχήματα στα νεκροταφεία… Τότε ήταν πολύ λάθος η στιγμή για οποιαδήποτε κουβέντα αναφορικά με το ποδόσφαιρο».

Πηγή: newsbeast.gr