Εξελίξεις την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σηματοδοτήσει το πόρισμα που συνέταξε τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, ο οποίος υποστηρίζει ότι υπάρχουν κενά στα δείγματα DNA από τη σουίτα του ξενοδοχείου αλλά και τους εμπλεκόμενους.

Το τεχνικό πόρισμα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γεωργίας, μπορεί ακόμα και να οδηγήσει σε περαιτέρω έρευνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Thesstoday.gr.

Ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας, Δημήτρης Γαλεντέρης, επεξεργαζόταν για δύο εβδομάδες στοιχεία και πληροφορίες προκειμένου να συντάξει το τεχνικό πόρισμα, με το οποίο θα απαντά λεπτομερώς σε ιατροδικαστικά ζητήματα, όπως πότε έγιναν οι δειγματοληψίες και ποια δείγματα ελήφθησαν, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν κενά στο DNA, δεν έχουμε δειγματοληψία από τη σουίτα από το DNA του χώρου».

Η τεχνική έκθεση παραδόθηκε σήμερα στην ανακρίτρια. Σε αυτή περιλαμβάνεται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών από την Ελβετία, που έδειχναν ότι είχε καταναλωθεί υψηλή ποσότητα αιθανόλης, κάτι που ερχόταν σε αντίθεση από όσα είχε υποστηρίξει η πλευρά των κατηγορούμενων.

«Έπρεπε να παρθεί δείγμα και από άλλο εμπλεκόμενο άτομο, διότι είναι ομοζυγωτικοί δίδυμοι»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας, σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr εξηγεί ότι «η ανακρίτρια θα δει τον φάκελο και μπορεί να διατάξει περαιτέρω έρευνα. Δηλαδή, ενώ στα αποτελέσματα των τοξικολογικών φαίνεται ότι έχει παρθεί γενετικό υλικό από ένα δράστη, ο τεχνικός σύμβουλος υποστηρίζει ότι έπρεπε να παρθεί και από άλλο εμπλεκόμενο άτομο, διότι είναι ομοζυγωτικοί δίδυμοι, άρα μπορεί να έχουν ίδιο γενετικό υλικό».

Ο κ. Ζιώγας συνεχίζει και επισημαίνει ότι «πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, οι δικαστές έχουν την κρίση τους και θα δουν την πραγματικότητα», επισημαίνοντας επίσης ότι η 24χρονη «παλεύει και προσπαθεί καθημερινά να επανέλθει στην κανονική της ζωή».

Πηγή: newsbeast.gr