Σε νέα διακοπή, τη δεύτερη κατά σειρά, προχώρησε το Εφετείο στην υπόθεση του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ που κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση ενός ανήλικου κοριτσιού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 70χρονου μουσικού που έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο, μέσω συνεργάτη του, επικαλέστηκε κώλυμα ζητώντας νέα διακοπή της δίκης. Αν και ο εισαγγελέας του
Μικτού Ορκωτού Εφετείου έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου, αναφέροντας ότι η υπεράσπιση είχε εγκαίρως ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη δικάσιμο, στη συνέχεια ζήτησε τη διακοπή της δίκης για τις 17 Ιουνίου με το δικαστήριο να κάνει δεκτή την πρότασή του.

Ο παριστάμενος προς υποστήριξη της κατηγορίας συνήγορος Παναγιώτης Παπαϊωάννου, σε δήλωσή του ανέφερε : «Όπως εύστοχα παρατήρησε ο επί της έδρας κ. εισαγγελέας, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου κινήθηκε στα όρια του εμπαιγμού του δικαστηρίου. Προβλήθηκε και πάλι κώλυμα προσωρινό ως προς τη δυνατότητα παράστασης του κ. υπερασπιστή του και αφού η υπόθεση κρατήθηκε για μια ώρα, τελικώς προκρίθηκε η διακοπή της δίκης για 17 Ιουνίου, κατ’ απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου. Ως γνωστό όμως δικαιώματα έχουν και τα θύματα και αυτά θα μιλήσουν τελευταία. Όσο και να κωλυσιεργήσει κανείς την τελική κρίση δεν μπορεί να την αποφύγει».

Ο κατηγορούμενος μουσικός, ο οποίος για την συγκεκριμένη υπόθεση πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών και είναι ελεύθερος με όρους, αύριο θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της 14ης τακτικής ανακρίτρια για άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών.

Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν είδε το φως της δημοσιότητας η καταδίκη του κατηγορούμενου. Ακολούθησαν καταγγελίες και άλλων νεαρών γυναικών με αποτέλεσμα ο 70χρονος να είναι , πλέον , αντιμέτωπος και με νέα κακουργήματα για τα οποία καλείται σε απολογία από τον αρμόδιο ανακριτή.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα, άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του μουσικού για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι κατηγορίες αφορούν σε πέντε κορίτσια που έχουν καταγγείλει ότι ο κατηγορούμενος τα παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013. Παράλληλα, οι καταγγελίες τριών ακόμη γυναικών σε βάρος του ντράμερ μπήκαν στο αρχείο, λόγω παραγραφής.

Πηγή: newsbeast.gr