Στη Ρωσία 217.000 άτομα βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση ως ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor).

Σύμφωνα με την ιδία αρχή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 4.300.000 τεστ κορονοϊού, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 183.000 τεστ.

Πότε θα ξεκινήσει η άρση των μέτρων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις 6 Μαΐου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη που θα έχει θέμα την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, για την οποία ο Ρώσος πρόεδρος είχε μιλήσει στις 28 Απριλίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης ότι η άρση των περιορισμών θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Στις 28 Απριλίου ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι πρέπει να αρχίσει ήδη από τώρα η προετοιμασία για την επιστροφή στην κανονικότητα. Έδωσε μάλιστα εντολή, εντός μιας εβδομάδος να κατατεθούν προτάσεις, ώστε από τις 12 Μαΐου να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής της ρωσικής αρχής προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα δήλωσε σήμερα ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας ότι τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν είναι αυτά που αφορούν τις μαζικές εκδηλώσεις. Η ίδια διευκρίνισε ότι για τα περιοριστικά μέτρα που ενδέχεται να αρθούν αρχικά θα γίνει λόγος μόνο στις 12 Μαΐου, όταν θα μελετηθεί η εικόνα των κρουσμάτων που θα έχει διαμορφωθεί μετά τις εορταστικές αργίες του Μαΐου και γίνει σαφής η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι ρυθμοί αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται στη Ρωσία, μειώνονται παρά την αύξηση που σημειώθηκε τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια «σταθερή τάση», οι διακυμάνσεις της οποίας όπως είπε εξαρτώνται προς το παρόν μόνο από το πόσο απομονωμένοι βρισκόμαστε όλοι μας.

Πηγή: newsbeast.gr