Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίσθηκαν στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής οι δύο Κυρώσεις Διεθνών Συμβάσεων με τη Ρωσία και το Ισραήλ, που αφορούν την ενίσχυση των συνεργασιών στον τομέα της ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, υπέρ της «Κύρωσης του Πρωτοκόλλου για την τροποποίηση της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Εμπορική Ναυτιλία της 6ης Δεκεμβρίου 2001» ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ, ενώ την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Ισραήλ για τις Θαλάσσιες Μεταφορές» την υπερψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση. Το Κομμουνιστικό Κόμμα την καταψήφισε, ενώ το ΜέΡΑ 25 επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

«Στόχος της κυβέρνησης να ενισχύσουμε σε πολύ σημαντικό βαθμό την ανταγωνιστικότητα, τόσο του ελληνικού νηολογίου όσο και της απασχόλησης των Ελλήνων ναυτικών», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, υπογραμμίζοντας πως οι δύο αυτές συμφωνίες εκτός από πεδίο της ναυτιλίας, «προάγουν παράλληλα και την ενεργό ναυτιλιακή διπλωματία της πατρίδας μας».

Πηγή: newsbeast.gr