Ξεκίνησαν ξανά και πλήρως οι εργασίες για το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο στο Κορωπί, στο οποίο είχε μπει «στοπ» για σημαντικό χρονικό διάστημα, μετά από την παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και υπό τον συντονισμό της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων, Ευρώπης Κοσμίδη.

Ειδικότερα, την Τρίτη 12 Μαΐου έγινε η επανέναρξη των εργασιών στο βόρειο τμήμα του έργου στην οδό Σπύρου Δάβαρη και την Πέμπτη 14 του μήνα ξεκίνησαν εργασίες στη συμβολή των οδών Β. Ολγας, λεωφ. Β.Κωνσταντίνου/ Στ. Παπανικολάου στην πλατεία Αγάμων.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος είχε κάνει αυτοψία το έργο του αγωγού των ομβρίων που καθυστερούσε, μαζί με τον δήμαρχο Κορωπίου, Δημήτρη Κιούση, επισήμανε σχετικά: «Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου που, μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, ξαναξεκίνησε ένα τόσο κρίσιμο έργο για την πόλη του Κορωπίου. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας καθώς και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο κ. Κοσμίδη για τη συμβολή της στην επανεκκίνηση των εργασιών».

Και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε: «Για εμάς η αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και η προστασία των πολιτών είναι προτεραιότητα και βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Δεν υπάρχει χώρος για καμία χρονοτριβή σε έργα νευραλγικής σημασίας όπως το αντιπλημμυρικό του Κορωπίου και σε αυτό το πλαίσιο θα εργαζόμαστε συστηματικά, βάσει συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και το σχεδιασμό μας».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κρωπίας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι παρεμβάσεις του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και της ειδικής εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου, Ευρώπης Κοσμίδη, ήταν επιτυχημένες. Η κοινωνία του Κορωπίου και η δημοτική διοίκηση ευχαριστούν θερμά τον Γιώργο Πατούλη τον Περιφερειάρχη Αττικής για την κατανόηση του προβλήματος που δημιουργήθηκε και τις άμεσες ενέργειες που έκανε. Ο δήμος μας όλο το διάστημα της παύσης των εργασιών, εν μέσω πανδημίας, σε συνεχή βάση, δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για την άμεση επανέναρξη του έργου. Τώρα πρέπει και άμεσα να ολοκληρωθεί».

* H φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό της περιφέρειας Αττικής στο Twitter.