Αυξάνονται συνεχώς οι φωνές για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, στο Τόκιο. Μετά από τις Ολυμπιακές Επιτροπές του Καναδά και της Αυστραλίας και η IAAF ζήτησε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την αναβολή της διοργάνωσης.

«Κανείς δεν θέλει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε την διοργάνωση με κάθε κόστος, ειδκά με κίνδυνο για την ασφάλεια των αθλητών. Πρέπει να ληφθεί γρήγορα μια απόφαση και πιστεύω πως το οφείλουμε στους αθλητές μας. Το να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 πλέον δεν είναι ούτε εφικτό, ούτε κάτι που επιθυμούμε», σημειώνει ο Σεμπάστιαν Κόε, σε επιστολή του προς τη ΔΟΕ.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε δίκαιες συνθήκες ανταγωνισμού, όταν οι αθλητές δεν μπορούν να προπονηθούν κανονικά. Αν το χάσουμε αυτό, τότε χάνουμε και την αξιοπιστία της διοργάνωσης και κανένας δεν το θέλει αυτό. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την εύρεση μιας εναλλακτικής ημερομηνίας διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων», προσθέτει o Βρετανός, άλλοτε αθλητής του στίβου, που ήταν και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, στο Λονδίνο.

Τη «σκυτάλη» πήρε και η Πολωνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία ζήτησε το ίδιο για τους αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για το διάστημα μεταξύ 24 Ιουλίου και 9 Αυγούστου.

«Λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων της COVID-19, οι Πολωνοί αθλητές έχουν όλο και λιγότερες επιλογές προετοιμασίας. Η αβεβαιότητα είναι πολύ μεγάλη. Αυτό δεν επιτρέπει στους αθλητές να προετοιμαστούν σωστά για τους Αγώνες, που είναι το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο», προστίθεται στη σχετική επιστολή.

Πηγή: newsbeast.gr