«Σταδιακά πρέπει τώρα να πάμε σε μια αποσυμπίεση και όσον αφορά το σύστημα υγείας αλλά και συνολικά στην οικονομία, στην κοινωνική ζωή και στους άλλους κρίσιμους κρίκους της καθημερινότητάς μας. Αυτό είναι το πιο δύσκολο» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real επεσήμανε ότι «η απεμπλοκή από τα μέτρα θέλει πιο καλό σχέδιο, και εκεί η βασική ιδέα είναι ότι πρέπει να υπάρξει επιστημονική τεκμηρίωση και συγκεκριμένη μεθοδολογία που θα στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα, σε στοιχεία, τα οποία θα συνεκτιμηθούν και θα γίνει η εισήγηση για το πιο σωστό και βιώσιμο σενάριο. Πρέπει να πάμε με μια ασφάλεια όσο είναι δυνατό στη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, έτσι ώστε να μην θέσουμε σε διακινδύνευση την μέχρι τώρα καλή πορεία στο υγειονομικό κομμάτι. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή, όλες οι χώρες προσπαθούν να βρουν την κατάλληλη ισορροπία».

Πρόσθεσε επίσης με νόημα ότι «ο μεγάλος κερδισμένος, σε εισαγωγικά, από αυτή την κρίση είναι το ΕΣΥ. Θα πρέπει να υπάρξει μια μόνιμη ενίσχυση του ΕΣΥ και με ανθρώπινο δυναμικό και με εξοπλισμό και με υποδομές και με επιπλέον υλικούς πόρους. Αυτό λείπει νομίζω από την προσέγγιση της κυβέρνησης και εκεί εστιάζεται η δική μας κριτική».

Πηγή: newsbeast.gr