Στα όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης (30/09) έξω από το υπουργείο Υγείας, εκεί όπου είχαν συγκεντρωθεί συμβασιούχοι γιατροί – νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ώστε να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σχολίασε ο Ανδρέας Ξανθός.

«Δυστυχώς, η σημερινή εικόνα έξω από το υπουργείο Υγείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προπηλακίζουν εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν την παραμονή στο σύστημα υγείας όσων υπηρετούν σήμερα ως επικουρικό προσωπικό, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, εκτός από αντιδημοκρατική είναι και βαθύτατα αντικοινωνική», επισήμανε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή έχει σημειώσει πως η διαχείριση μιας τέτοιας κρίσης δημόσιας υγείας, «απαιτεί τον μέγιστο δυνατό βαθμό κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων». Επίσης, σημείωσε πως «το μήνυμα της καταστολής απέναντι σε ανθρώπους που η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι χθες μας καλούσε να χειροκροτήσουμε, προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις, αποτελεί πλήγμα για το ηθικό των ανθρώπων του ΕΣΥ και αδυνατίζει επικίνδυνα την κοινή προσπάθεια Πολιτείας, υγειονομικών και πολιτών απέναντι στην πανδημία».

Τέλος, ο κ. Ξάνθος σχολίασε ότι η κυβέρνηση οφείλει, «έστω και καθυστερημένα να καταλάβει ότι σε αυτό το επιβαρυμένο υγειονομικά, κοινωνικά και οικονομικά περιβάλλον, η δυσανεξία απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία “βλάπτει σοβαρά” την κοινωνική συνοχή, την Δημοκρατία και την Δημόσια Υγεία».

Πηγή: newsbeast.gr