Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί 686.000 επιδόματα των 800 ευρώ σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ αναμένονται άλλες δύο τακτικές πληρωμές στις αρχές του επόμενου μήνα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι το μέλος της κυβέρνησης αναφέρθηκε παράλληλα στις νέες κατηγορίες που εντάχθηκαν στους δικαιούχους, λέγοντας ότι η τροπολογία έχει ήδη κατατεθεί και αναμένεται η ψήφιση της, οπότε η καταβολή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά το το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου για να καταχωρήσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό ΙΒΑΝ».

Ερωτηθείς τέλος για το πρόγραμμα τηλεκαρτάρτισης των νέων επιστημόνων, ο υπουργός είπε ότι «ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 160 χιλιάδες επιστήμονες και μέχρι το τέλος εβδομάδας θα έχουν γίνει οι πρώτες 80.000 πληρωμές».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι η επιλογή να δοθούν τα χρήματα μέσω της τηλεκατάρτισης έγινε ώστε να χρησιμοποιηθούν χρήματα του ΕΣΠΑ και να μην επιβαρυνθεί επί τούτου ο κρατικός προϋπολογισμός.

Πηγή: newsbeast.gr