Τουλάχιστον τρεις νεκροί και σχεδόν δέκα αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός από την έκρηξη που κατέστρεψε κτίριο κατοικιών στο νησί Τζέρσεϊ, μετέδωσε σήμερα το Sky News επικαλούμενο την επικεφαλής της κυβέρνησης του νησιού, Κριστίνα Μουρ.

Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν ένας νεκρός, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 04.00 τοπική ώρα σήμερα σε κτίριο κατοικιών στο νησί, ανοιχτά των ακτών της βόρειας Γαλλίας. Αξιωματούχοι δεν έχουν προβεί σε σχόλια για τα αιτία της έκρηξης αλλά δήλωσαν ότι κάτοικοι είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για μυρωδιά φυσικού αερίου.

Η διαρροή αερίου φέρεται να είναι η αιτία του τραγικού συμβάντος που σημειώθηκε σε κτίριο στην πρωτεύουσα του νησιού, το λιμάνι του Σεντ Χέλιερ (στον νότο). Εικόνες από κάμερες ασφαλείας έδειξαν μια μπάλα φωτιάς που τυλίγει το παραθαλάσσιο κτίριο και μετά πυκνό καπνό.

“Ένα τριώροφο κτίριο κατέρρευσε ολοσχερώς”, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ρόμπιν Σμιθ.

“Υπάρχουν επίσης ζημιές σε γειτονικό κτίριο, ένα κτίριο κατοικιών το οποίο οι πυροσβέστες πρέπει ακόμη να ασφαλίσουν. Είναι ένα αρκετά τρομακτικό θέαμα”, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι ο απολογισμός και ο αριθμός των αγνοούμενων ενδέχεται να αυξηθεί.

Ένας γείτονας, ο ‘Αντονι ‘Αμποτ, είπε στο BBC ότι τα παράθυρα τους διαμερίσματός του έσπασαν από την έκρηξη. “Έξω όλα είχαν πάρει φωτιά”, δήλωσε θεωρώντας πως “στάθηκε τυχερός”.

Ο προμηθευτής φυσικού αερίου του Τζέρσεϊ, Island Energy, ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων για να καταλάβει τι συνέβη.

Οι κάτοικοι είχαν καλέσει την πυροσβεστική λέγοντας πως υπήρχε μυρωδιά αερίου, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας. Ο Ρόμπιν Σμιθ είπε ότι ειδικοί έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό ανθρώπων που ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης Κριστίνα Μουρ είπε ότι ο καθαρισμός του σημείου από τα ερείπια μπορεί να διαρκέσει “αρκετές ημέρες”. Περίπου 30 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή και φιλοξενούνται στο δημαρχείο του Σεντ Χέλιερ.

Είναι το δεύτερο τραγικό συμβάν αυτή την εβδομάδα στο νησί, του οποίου η οικονομία βασίζεται στον τραπεζικό τομέα, τον τουρισμό και την αλιεία.

Πηγή: newsbeast.gr