Μαγνητοσκοπημένο το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ που θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής μέσω των τηλεοπτικών δικτύων και ραδιοφώνων, ενώ αυξάνουν τα κρούσματα κορονοϊού στη Βρετανία.

Η βασίλισσα Ελισάβετ προχωρά στο τηλεοπτικό μήνυμα αυτό με σκοπό να αναπτερώσει το ηθικό και να συσπειρώσει τους Βρετανούς πολίτες απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Η παρέμβαση της βασίλισσας έρχεται την ώρα που η χώρα καταγράφει αρνητικό ρεκόρ θανάτων σε μία ημέρα, με 708 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο.

Θα είναι ένα από τα ελάχιστα διαγγέλματα που έχει κάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ σε περιόδους κρίσης της χώρας, όπως κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας – πέρα από τα τυπικά της μηνύματα προς τον βρετανικό λαό τα Χριστούγεννα – στο οποίο αναμένεται να απευθύνει έκκληση ενότητας και να τονίσει ότι «μαζί θα καταπολεμήσουμε την πανδημία».

Η τελευταία φορά που η Βασίλισσα Ελισάβετ απευθύνθηκε εκτάκτως στον βρετανικό λαό ήταν το 2012, με αφορμή τα 60 χρόνια στο θρόνο, ενώ 10 χρόνια νωρίτερα είχε απευθυνθεί στους Βρετανούς μετά τον θάνατο της βασιλομήτορος. Συνολικά, υπολογίζεται πως τα έκτακτα αυτά διαγγέλματα είναι μόλις 5 στα 68 χρόνια της βασιλείας της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 93 ετών, μαγνητοσκόπησε το διάγγελμα από το παλάτι του Ουίνδσορ, όπου βρίσκεται σε απομόνωση, μαζί με τον δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο, από τις 19 Μαρτίου. Αναμένεται να μεταφέρει τα μηνύματα του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, και του δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ, και να αποτίσει φόρο τιμής στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πηγή: newsbeast.gr