Η αρχή Μεταφορών του Λονδίνου ανακοίνωσε νέα μέτρα για την προστασία των οδηγών των διάσημων κόκκινων λεωφορείων της βρετανικής πρωτεύουσας μετά τον θάνατο 20 συναδέλφων τους από κορονοϊό.

Πιο κοντά στον οδηγό, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επιβάτες και η θέση του οδηγού θα προστατεύεται από ένα διάφανο πλαστικό φύλλο.

Από τη Δευτέρα, οι επιβάτες δεν θα μπορούν πλέον να επιβιβάζονται στο λεωφορείο από την μπροστινή πόρτα, ένα μέτρο που χαιρετίζει ο Πιτ Κάβαναγκ, της συνδικαλιστικής ένωσης Unite στο Λονδίνο. «Χάσαμε μέλη της οικογένειάς μας των εργαζόμενων στα λεωφορεία τις τελευταίες ημέρες, αρνούμαστε να χάσουμε περισσότερους», συμπλήρωσε.

Μεταξύ των οδηγών, βασιλεύει «ο φόβος», εξηγεί η Τζόαν Χάρις, μια οδηγός λεωφορείων. «Περισσότερο από εμάς τους ίδιους, σκέφτομαι τις οικογένειές τους» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε να μολυνθούμε από τον ιό και να τον μεταδώσουμε σττα παιδιά μας και στην υπόλοιπη οικογένειά μας». «Όλα όσα μπορούμε να κάνουμε προκειμένουν να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό συνιστούν νίκη» υπογράμμισε η οδηγός.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, ο πατέρας του οποίου ήταν οδηγός λεωφορείων, απέτισε φόρο τιμής στα θύματα. «Μου σπαράσσει την καρδιά που 20 οδηγοί λεωφορείων στο Λονδίνο έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της #COVID19. Θα μπορούσε να συμβεί στον πατέρα μου και τους φίλους του» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.

«Οι εργαζόμενοί μας στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ήρωες και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους προστατεύσουμε» συμπλήρωσε. Η συνδικαλιστική ένωση Unite ζητάει, από την πλευρά της, επιπλέον εξοπλισμούς προστασίας για τους 20.000 οδηγούς λεωφορείων και άλλους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες.

Από τότε που τέθηκε σε ισχύ η καραντίνα την 23η Μαρτίου στη χώρα, η κίνηση στα λεωφορεία κατέγραψε πτώση περίπου 85%. Τέσσερις εργαζόμενοι στο δίκτυο του μετρό και του σιδηροδρόμου στο Λονδίνο έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό.

Πηγή: newsbeast.gr