Αρκετές γυναίκες που εργάζονται στη CBI το μεγαλύτερο σωματείο εργοδοτών της Βρετανίας, καταγγέλλουν ότι ηγετικά στελέχη έχουν διαπράξει βιασμούς ή σε ορισμένες περιπτώσεις τις έχουν παρενοχλήσει.

Η εφημερίδα The Guardian έκανε σχετική έρευνα που δημοσιεύει λιγότερο από έναν μήνα μετά την αποχώρηση του προέδρου της CBI, του Τόνι Ντάνκερ, ο οποίος κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά που ισοδυναμεί με «σεξουαλική παρενόχληση» στον χώρο εργασίας.

Η CBI ξεκίνησε εσωτερική έρευνα, την οποία ανέθεσε σε ένα δικηγορικό γραφείο, για να ελεγχθούν οι κατηγορίες αυτές.

Σύμφωνα με τις νέες μαρτυρίες που δημοσιεύει η εφημερίδα –και οι οποίες δεν αφορούν τον Ντάνκερ– περισσότερες από 12 γυναίκες που εργάζονται ή είχαν εργαστεί στο παρελθόν για τη CBI, δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα «διαφόρων μορφών ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς από τα στελέχη» της συνομοσπονδίας. Μία από αυτές είπε μάλιστα ότι τη βίασαν κατά τη διάρκεια μιας γιορτής σε πλοίο στον Τάμεση το 2019, ενώ μια άλλη υποστήριξε ότι δέχτηκε σεξουαλική επίθεση στην ίδια εκδήλωση.

Άλλες έκαναν λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά των στελεχών απέναντι σε νεότερες συναδέλφους τους. Όλες κατήγγειλαν ένα «μισογυνικό και τοξικό» κλίμα στους κόλπους της CBI.

Η εφημερίδα γράφει ότι η CBI διεύρυνε την έρευνα για να συμπεριλάβει και τις νέες καταγγελίες. «Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα όταν ολοκληρωθεί η έρευνα» ανακοίνωσε η συνομοσπονδία.

Πηγή: newsbeast.gr