Ιδεοληπτικές πολιτικές, εν μέσω κορονοϊού, καταλογίζουν στην κυβέρνηση 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για πρόχειρο και ελλειμματικό σχεδιασμό στα μέτρα, τα οποία ανακοινώνονται, που προκαλούν, όπως λένε, στρεβλώσεις ακόμη και εντός των πληττόμενων επαγγελματικών ομάδων.

Οι 53 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι «η κυβέρνηση στηρίζει κυρίως τους έχοντες και κατέχοντες» και προσθέτουν πως «υπάρχουν κυβερνητικές αποφάσεις που δεν εξασφαλίζουν τις συνταγματικές επιταγές για προστασία βασικών αγαθών και δίκαιη κατανομή των βαρών».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παροχή έκπτωσης 25% επί των βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών και των δόσεων, ρυθμίσεων βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών εκτός ΦΠΑ, σε περίπτωση που οι πληττόμενοι δεν αξιοποιήσουν την παρεχόμενη αναστολή και καταβάλλουν στα αρχικώς προβλεπόμενα περιθώρια τους φόρους», αναφέρουν οι βουλευτές και συμπληρώνουν: «Ευνοούνται έτσι από την κυβέρνηση, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, οι έχοντες και κατέχοντες μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που διαθέτουν την ανάλογη ρευστότητα».

«Όσοι μετά βίας καταφέρνουν να επιβιώσουν, η μεσαία τάξη, οι μικροεπιχειρηματίες, η ραχοκοκαλιά δηλαδή της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που η κυβέρνηση τους χορηγεί αναστολή καταβολής των φόρων που οφείλουν για λίγους μήνες», σημειώνουν οι 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: newsbeast.gr