Για το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων για το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό μίλησε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, αναφέροντας πως οι μπουλντόζες θα μπουν αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και το ιστορικό «ναι» των οπαδών και μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στη Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού, ο κ. Τσιατσιάμης εξήγησε τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Ερασιτέχνη, είναι μεγάλη στιγμή για το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης και το γήπεδο. Όπως έχει πει και ο Δήμαρχος, ήμασταν σίγουροι ότι ο Παναθηναϊκός θα επέλεγε αυτόν τον δρόμο. Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή διμερών συμβάσεων και αναμένεται πολύ σύντομα, ίσως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες» ανέφερε.

«Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση, μέχρι αρχές Μαΐου το πολύ είμαστε έτοιμοι να ανέβει το τεύχος δημοπράτησης του γηπέδου και μετά η προετοιμασία υποδομών και ό,τι άλλο διοικητικό προκύψει. Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε μπουλντόζες στον Βοτανικό, για να ξεκινήσει η διαμόρφωση του χώρου ανέγερσης των εγκαταστάσεων» τόνισε ο κ. Τσιατσιάμης.

Όπως εξήγησε, «είχαμε τέσσερις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε:
1) Να είναι “δεμένο” νομικά και θεσμικά το πρόγραμμα. Δεν υπάρχουν κορμοράνοι, δεν υπάρχουν προσφυγές.
2) Να είναι έτοιμη η μελέτη.
3) Η διασφάλιση χρηματοδότησης.
4) Να έχουμε τις διμερείς συμφωνίες, τις διαδικασίες συμβάσεων και συμφωνιών για να προχωρήσει το γήπεδο».

«Από την πλευρά των διαδικασιών κατασκευής, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε, δεν μας ανησυχεί κάτι, δεν υπάρχει κάτι να πάει πίσω αυτό το έργο. Οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη αναμένεται να είναι ολοκληρωμένες το 2024 και εκείνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού το 2026. Είναι μια πιθανότητα να είναι έτοιμα και νωρίτερα, ωστόσο ο αστάθμητος παράγοντας μας αναγκάζει να θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα. Κατά τη διάρκεια της δημοπράτησης, θα υπάρξει και παρουσίαση του κατασκευαστικού έργου.

Στο θέμα των εγκαταστάσεων του ερασιτέχνη, τον Φεβρουάριο του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και αρχές του 2024 θα έχουμε ένα φυσικό κτιριακό αντικείμενο ολοκληρωμένο» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr