Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Βόλου για το ζευγάρι Βολιωτών, που επέστρεψε τέλη Μαΐου από τη Γερμανία και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Το ζευγάρι φέρεται να δήλωσε ότι όταν επέστρεψε στην Αθήνα υποβλήθηκε σε τεστ που ήταν αρνητικό στον νέο ιό. Αντί να μείνει σε καραντίνα στην Αετομηλίτσα Τρικάλων, πήγαν πρώτα στον Βόλο και στη συνέχεια στον γειτονικό νομό, που είχαν δηλώσει ότι θα περάσουν την καραντίνα των 14 ημερών.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ και τη ΓΑΔΑ για την ιχνηλάτηση των επαφών του 26χρονου αθλητή και της 25χρονης φίλης του.

Η έρευνα γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί ο κίνδυνος διασποράς της COVID-19 με δεδομένο ότι το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος παραβιάσει τα μέτρα ή τον νόμο που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή μεταδοτικής ασθένειας, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό προσώπων.

Ακόμη, γίνεται προς την κατεύθυνση να διαπιστωθεί αν από την παραβίαση των μέτρων υπήρξε μετάδοση της ασθένειας σε άνθρωπο και μάλιστα κατά συρροή, πράξη που τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 ετών.

Όπως είναι γνωστό το νεαρό ζευγάρι διαγνώστηκε την περασμένη Παρασκευή θετικό στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αναφέρει ο taxydromos.gr.

Σημειώνεται πως στις Αρχές σήμανε κόκκινος συναγερμός, ο οποίος έληξε το Σάββατο (06.05) όταν από τα εννέα δείγματα που ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Βόλο από τις επαφές των δύο ζευγαριών βρέθηκε θετικό μόνο ένα, του 2χρονου παιδιού τους. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και μία 30χρονη γυναίκα από το Βόλο, που είναι 6 μηνών έγκυος, η οποία μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και είχε έρθει σε επαφή με το ζευγάρι.

Η 30χρονη παρουσίασε πυρετό, που δεν έπεφτε, υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά.

Πηγή: newsbeast.gr