Ένας Αυστραλός οδηγός βιντεοσκοπούσε και χλεύαζε τέσσερις ετοιμοθάνατους αστυνομικούς ενώ κείτονταν μετά από τροχαίο, όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα της χώρας.

Ο 41χρονος Ρίτσαρντ Πούσεϊ βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης και της απερίσκεπτης συμπεριφοράς, όπως αναφέρει το BBC.

Τον άνδρα τον είχαν σταματήσει για παραβίαση του ορίου ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομο τον περασμένο μήνα. Λίγο αργότερα, ένα φορτηγό μπήκε στη λωρίδα και έπεσε πάνω στους αστυνομικούς.

Ο Πούσεϊ δεν τραυματίστηκε. Σύμφωνα με την αστυνομία, βιντεοσκόπησε το σκηνικό πριν τραπεί σε φυγή.

Τη Δευτέρα ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο πελάτης του ίσως να ήταν σε σοκ μετά το ατύχημα, όπως μετέδωσε το Australian Associated Press.

Οι τέσσερις αστυνομικοί στέκονταν έξω από τα οχήματά τους όταν το φορτηγό-ψυγείο έπεσε πάνω σε αυτούς και στο σπορ αυτοκίνητο του Πούσεϊ. Ο οδηγός, Μοχίντερ Σινγκ Μπάτζβα, αντιμετωπίζει και αυτός κατηγορίες.

Ο Πούσεϊ συνελήφθη στο σπίτι του στη Μελβούρνη ώρες μετά το τροχαίο, στις 22 Απριλίου. Οι αστυνομικοί, Λινέτ Τέιλορ, Κέβιν Κινγκ, Γκλεν Χάμφρις και Τζος Πρέστνεϊ, πέθαναν στο σημείο του δυστυχήματος, στο χειρότερο περιστατικό απώλειας ζωής στην ιστορία της αστυνομίας της Βικτόρια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Πούσεϊ τραβούσε βίντεο για τρία λεπτά, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα σημεία και κάνοντας προσβλητικά σχόλια. Ο ίδιος κατεγράφη από την κάμερα που φορούσε στη στολή της η Τέιλορ να την κοροϊδεύει ενώ ήταν καθηλωμένη κάτω από το φορτηγό. Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς ίσως να ήταν ακόμα ζωντανή. Κατά την αστυνομία αργότερα βρέθηκε θετικός σε χρήση ναρκωτικών.

«Ορίστε. Φοβερό, απολύτως φοβερό» φέρεται να είπε, προσθέτοντας πως «το μόνο που ήθελα ήταν να πάω σπίτι να φάω σούσι και μου… το… αυτοκίνητο». Όσα φέρεται να είπε, έχουν προκαλέσει οργή στην κοινή γνώμη.

Πηγή: newsbeast.gr