«Φόβος και τρόμος» είχε γίνει τις τελευταίες εβδομάδες μία συμμορία Γεωργιανών, η οποία πραγματοποιούσε κλοπές πορτοφολιών από άτομα που χρησιμοποιούσαν τους κοινόχρηστους χώρους του διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Η δράση των Γεωργιανών «ταχυδακτυλουργών» έλαβε τέλος, καθώς αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας του Δ.Α.Α. εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις άνδρες ηλικίας 41, 48 και 53 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 53χρονος είχε ιδιαίτερη ικανότητα στην αφαίρεση πορτοφολιών χωρίς να γίνεται αντιληπτός, χρησιμοποιώντας το σακάκι του που ακουμπούσε στους ώμους του και μαντήλι για να κρύβει τα δάκτυλά του.

Τα άλλα δύο μέλη συνέδραμαν, με την επιτήρηση του χώρου και την αναζήτηση των κατάλληλων συνθηκών, προκειμένου να δράσει ο 53χρονος. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό στο σημείο της κλοπής.

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει σε βίντεο -όπως αυτό που παρουσιάζει το Newsbeast– τη δράση του κυκλώματος και συγκεκριμένα τον τρόπο που αποσπούσαν πορτοφόλια από ανυποψίαστους πολίτες σε κοινόχρηστους χώρους του «Ελ. Βενιζέλος».

Τόσο στην κατοχή τους, όσο και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ, 10 πορτοφόλια, πλήθος τσαντών και κοσμημάτων, 4 κινητά τηλέφωνα, λοστός και χαρτονομίσματα αξίας 43.000 δραχμών.

Από την έρευνα εξιχνιάσθηκαν 3 περιπτώσεις κλοπών και 3 απόπειρες κλοπής, από επιβάτες στους χώρους του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: newsbeast.gr