Η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ ζήτησε την ακύρωση των κανονιοβολισμών για τα 94α γενέθλιά της την προσεχή Τρίτη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη φορά στα 68 χρόνια θητείας της, που παίρνει μία τέτοια απόφαση, σύμφωνα με πηγή των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Πηγή των Ανακτόρων ανέφερε στον διαπιστευμένο συντάκτη του ITV Kρις Σιπ ότι: «όλες οι αλλαγές είναι σύμφωνες με τις επιθυμίες της Αυτής Μεγαλειότητας. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι δε θα υπάρξει επίσημη παρέλαση γενεθλίων. “Δεν θα γιορτάσουμε τα γενέθλια της Αυτής Μεγαλειότητας με κανέναν ‘ιδιαίτερο τρόπο’ φέτος λόγω της κρίσης του κορωνοϊού» τονίστηκε.

Τυχόν βιντεοκλήσεις μεταξύ μελών της οικογένειας θα είναι ιδιωτικές. Η βασίλισσα είναι στο Ουίνδσορ. Ο πρίγκιπας Κάρολος στη Σκωτία. Ο Γουίλιαμ στο Νόρφολκ, ενώ ο Χάρι στο Λος Άντζελες.

Τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ γιορτάζονται με 21 κανονιοβολισμούς από μίνι κανόνια έξω από το κάστρο Ουίνδσορ. Στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνουν, κανονικά κανόνια χρησιμοποιούνται από στρατιώτες για τον εορτασμό των γενεθλίων.

Πηγή: newsbeast.gr