Αντιμέτωποι με βαρύτατα αδικήματα είναι οι 11 Τούρκοι και Κούρδοι οι οποίοι συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής σε Σεπόλια και Εξάρχεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος τους, κατά περίπτωση, ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, παραβίαση του νόμου περί όπλων, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων καθώς και παράνομη οπλοφορία και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Οι επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) με τις αρχές να συνδέουν κάποιους από τους κατηγορούμενους με την οργάνωση DHKP-C.

Οι αρχές εντόπισαν στη μονοκατοικία στα Σεπόλια ένα ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο τούνελ συνολικού μήκους 47 μέτρων στο οποίο οι κατηγορούμενοι φέρονται να έκρυβαν βαρύ οπλισμό, μεταξύ των οποίων εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου RPG, αντιαρματικό μίας χρήσης και πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές , στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

Πηγή: newsbeast.gr