Με ένα βίντεο με τις «μεγάλες στιγμές της εξωτερικής πολιτικής για το 2021», αποχαιρετά τη χρονιά που φεύγει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του σημειώνει πως «η Ελλάδα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπαίνει στη νέα χρονιά, με πιο ισχυρή θέση και πιο δυνατή φωνή» και ότι «τώρα, με γεμάτες τις αποσκευές μας, προχωράμε στο 2022, με σχέδιο, όραμα και αποφασιστικότητα, για να κάνουμε τη φωνή της Ελλάδας ακόμα πιο δυνατή στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Ειδικότερα, στο βίντεο γίνεται αναφορά σε μια σειρά από σπουδαία γεγονότα του 2021, όπως: ο εορτασμός στο Ζάππειο, παρουσία της Ευρωπαϊκής Ηγεσίας, των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η έναρξη του Διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης. Οι δύο Σύνοδοι των EUMED στην Αθήνα, των υπουργών και των αρχηγών κρατών των χωρών του Νότου. Η Σύνοδος των Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη. Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού. Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο, όπου η Ελλάδα πρότεινε την καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στη Μόσχα και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Πούτιν. Το ελληνικό σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η υπογραφή της Αμυντικής Συμφωνίας με τη Γαλλία και η 5ετής Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει ότι οι επιτυχίες της εξωτερικής πολιτικής αποτελούν «οδηγό» και για το 2022. Τονίζει, ακόμη, ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετατρέψαμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε ευρωτουρκικές και ότι «η Ελλάδα είναι μέρος των Μεγάλων Αποφάσεων». «Είναι πλέον μια χώρα που έχει ρόλο πρωταγωνιστή στις διεθνείς εξελίξεις και αναγνωρίζεται ως παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr