«Η Ευρώπη ή θα απαντήσει γενναία ή θα χάσει τελικά τη λάμψη που είχε στα μάτια των πολιτών της. Είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορονοϊού. Δεν δικαιούμαστε αυτό το στοίχημα να το χάσουμε. Δεν το δικαιούται ούτε η γενιά μας, ούτε η ιστορία μας, ούτε και οι λαοί μας, οι οποίοι ζητούν περισσότερη Ευρώπη», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Flash Θεσσαλονίκης, σχετικά με το αδιέξοδο που παρουσιάστηκε στο χθεσινό Eurogroup.

Όπως είπε το μέλος της κυβέρνησης, δεν γίνεται να υψώνονται εθνικά τείχη απέναντι σ’ ένα υπερεθνικό πρόβλημα, όπως ο κορονοϊός. «Δεν μπορεί όταν έχει νηνεμία να είμαστε όλοι μαζί και όταν έχει τρικυμία ο καθένας να είναι μόνος του» σημείωσε χαρακτηριστικά. Κάλεσε μάλιστα τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να ακούσουν την κραυγή αγωνίας της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Σχετικά με την παρέμβαση της Ευρώπης στα σύνορα στον Έβρο, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η Ε.Ε ίσως για πρώτη φορά επέδειξε τέτοια ομοφωνία και ομοθυμία, πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι η ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε αποτελεσματικά και αποφασιστικά την τουρκική επιθετικότητα και την προσπάθεια εργαλειοποίησης ανθρώπων που δεν είχαν προσφυγικό προφίλ, διεθνοποιώντας το πρόβλημα και λαμβάνοντας τη μέγιστη δυνατή ευρωπαϊκή υποστήριξη.

Πηγή: newsbeast.gr