Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο σε μια μικρή δερματολογική επέμβαση για την αφαίρεση ενός σπίλου (γνωστός και ως ελιά στην καθομιλουμένη) που αποδείχτηκε από τη βιοψία ότι ήταν καρκινικός.

Σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου Κέβιν Ο’Κόνορ, η βιοψία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, το οποίο αφαιρέθηκε πλήρως στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο 80χρονος πρόεδρος θα παρακολουθείται από δερματολόγο, ωστόσο το είδος αυτό του καρκίνου συνήθως δεν προκαλεί μεταστάσεις, ούτε εξαπλώνεται. Η πληγή στο σημείο της βιοψίας έχει ήδη κλείσει και «δεν απαιτείται οποιαδήποτε περαιτέρω θεραπεία», πρόσθεσε ο γιατρός.

Τον περασμένο μήνα ο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας και οι γιατροί έκριναν ότι είναι υγιής και ικανός να εκτελεί τα καθήκοντά του.

Πριν από μερικές ημέρες, τώρα σε ένα σχόλιο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που προκαλεί αίσθηση, προχώρησε ο πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου και βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, Ρόνι Τζάκσον.

«Είναι τρομακτικό για τη χώρα μας που ο Μπάιντεν είναι ο αρχιστράτηγος. Τον μισό χρόνο, δεν ξέρει πού βρίσκεται και κάθε μέρα μας φέρνει πιο κοντά σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα. Η συνειδησιακή του κατάρρευση θα κάνει ανθρώπους να πεθάνουν», έγραψε ο Τζάκσον στο Twitter.

Ενώ… θεαματικά παραλίγο να ολοκληρωθεί η περιοδεία του Αμερικανού προέδρου στην Πολωνία καθώς στραβοπάτησε ξανά στις σκάλες του Air Force One.

Πηγή: newsbeast.gr