Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με τους προέδρους του ΕΒΕΑ και της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κόψει το δώρο του Πάσχα.

Την Πέμπτη (19/3) ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, με τη συμμετοχή και των τομεαρχών Οικονομίας και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις τηλεδιασκέψεις συζητήθηκαν αναλυτικά οι εξελίξεις και οι επιπτώσεις του κορονοϊο, εκτός από τη δημόσια υγεία και σε όλο το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις βαθιές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Παράλληλα, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα οποία πρέπει να αποσαφηνιστούν και να διευρυνθούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων για το σύνολο των κλάδων της οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί την μη καταβολή του δώρου Πάσχα, όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών.

«Το κράτος, δεδομένης της κατάστασης, οφείλει να διασφαλίσει την καταβολή του δώρου κανονικά στο σύνολο των εργαζομένων», υπογράμμισε.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι είναι κρίσιμο να υποχρεωθούν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε πάγωμα οφειλών συνεπών δανειοληπτών τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα, αλλά και να παραταθεί κατά τουλάχιστον δύο μήνες η προθεσμία εξόφλησης των επιταγών.

Πηγή: newsbeast.gr