Σκληρή κριτική άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για την «κακήν κακώς» απόσυρση του προγράμματος τηλεκατάρτισης για τους επιστήμονες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε ότι το πρόγραμμα voucher αποσύρθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν και χαρακτηρίζει την κίνηση ως «ομολογία αποτυχίας και ενοχής» εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μάλιστα την κατηγορεί για σύνδεση με επιχειρηματικά συμφέροντα, επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ βρήκε ευκαιρία την κρίση της πανδημίας για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων».

Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί ευθέως τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τονίζει ότι «όσο μένει στη θέση του, φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μαξίμου».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση μέσω του Γιάννη Βρούτση προχώρησε στην κατάργηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση.

Αυτή είναι η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Η κακήν-κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ενοχής για το τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε, καθώς φαίνεται, τη κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων. Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”.

Οι Υπουργοί που παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο.

Ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας».

Πηγή: newsbeast.gr