Στην ευκαιρία που δίνεται να γίνει κατανοητό ότι ορισμένες ιδεοληψίες μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος δρόμο την κοινωνία, στάθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα υγειονομικά μέτρα σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αρχικά, είπε πως «όλες αυτές τις ημέρες, ο καθένας και η καθεμιά δίνουμε τη δική μας μάχη. Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή, με κίνδυνο της δικής τους υγείας. Που δίνουν μια μάχη τιτάνια, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, χωρίς τα απαραίτητα εφόδια. Δίνουν ένα μάθημα για την αξία του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, αξίες που είχαν υποχωρήσει στο συνολικό».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Έχουμε χρέος να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού, αλλά οφείλουμε να προστατέψουμε και τη δημοκρατική λειτουργία. Δεν είναι η ώρα για παιχνίδια εντυπώσεων, ή να κάνουμε εμπόριο του δράματος. Αλλά, να μην γίνει η ώρα των λύκων, που στην αναμπουμπουλα χαίρονται και βλέπουν την κρίση σαν ευκαιρία. Η κρίση δεν μπορεί να γίνει ευκαιρία για κερδοσκοπία και σχέδια παλινόρθωσης φθαρμένων πρακτικών. Είναι ευκαιρία να δούμε ποιος είναι ποιος και ποιος στέκεται στο πλευρό του λαού. Είναι ευκαιρία να δούμε πόσο πολύτιμο και αναντικατάστατο είναι το ΕΣΥ και το κοινωνικό κράτος, που τόσες επιθέσεις δέχθηκαν τα τελευταία χρόνια».

«Ίσως είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε όλοι, πού μπορούν να οδηγήσουν ορισμένες ιδεοληψίες, ότι όλα τα αγαθά μπορούν να ορίζονται από τους νόμους και τους κανόνες της αγοράς. Θα κριθούμε όλοι και όλες μας όταν έρθει η ώρα. Αλλά, αυτό που προέχει τώρα, είναι η μάχη της ζωής, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με το λόγο και την πράξη του “παρών” από την πρώτη ημέρα. Η αντιπολίτευση, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δείξει υπευθυνότητα σε αυτήν την κρίση. Μακάρι το 1/10 της υπευθυνότητας που δείχνει η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κρίση, να το επιδεικνύατε και εσείς σε κρίσιμα εθνικά θέματα», είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Στηρίζουμε, όμως, δεν σημαίνει και ότι σιωπούμε, ιδίως όταν ακόμη και σήμερα ακούμε τους ανθρώπους από τα δημόσια νοσοκομεία, να βγάζουν κραυγή αγωνίας ότι ακόμη δεν έχουν στηριχθεί με το κατάλληλο υγειονομικό υλικό για να δώσουν τη μάχη. Εκεί είναι  ρόλος μας, να αναδεικνύουμε αυτά τα πράγματα. Και δεν είναι λαϊκισμός αυτό».

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή:

Πηγή: newsbeast.gr