Σε μία αποκάλυψε προχώρησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε ότι σήμερα 4 Μαΐου που είναι και η πρώτη μέρα που εφαρμόζεται η άρση των μέτρων του κορονοϊού, σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα που είναι εύστοχα όπως είπε κατά 98,5, το R0 στη χώρα μας είναι πιο κάτω και από το 0,5.

Ο συγκεκριμένος δείκτης. όπως είχε εξηγήσει σε παλαιότερη ενημέρωση ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, δείχνει τον ρυθμό που μπορεί να μεταδοθεί ο ιός στον πληθυσμό, βάσει του αριθμού των κρουσμάτων και αυτό γιατί «αποτυπώνει» το πόσοι μπορεί να κολλήσουν από έναν φορέα του ιού.

Αυξήθηκαν τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα σε 146 καθώς, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 2 νέους θανάτους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα νέα κρούσματα είναι 6 με το σύνολο των περιπτώσεων του Covid-19 να ανέρχεται σε 2.632.

Επιπλέον οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 35.

Το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι ξεψύχησε μετά από μάχη με τον κορονοϊό ο 50χρονος Ρομά που είχε διαγνωστεί με την νόσο.

Ο 50χρονος διαγνώστηκε με τον ιό και αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΠΓΝΛ. Ακολούθως η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ, όπου κατέληξε πριν από λίγη ώρα.

Λίγο νωρίτερα, μία 88χρονη, άφησε την τελευταία της πνοή στο Αττικόν. Η γυναίκα νοσηλευόταν στην ΜΕΘ και σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.