Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet. Μιλώντας αρχικά για τα F-16 και την άρνηση των ΗΠΑ για συμφωνία, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι «ο καλύτερος τρόπος για τα F-16 είναι να παρακαμφθεί το Κογκρέσο», πράγμα που πάντως μοιάζει αδύνατο να γίνει.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του ο Τσαβούσογλου μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τόνισε:

«Πετύχαμε ένα θετικό κλίμα με την Ελλάδα. Για να είναι μόνιμη η θετική ατμόσφαιρα, θα πρέπει να αποφεύγονται βήματα που αυξάνουν την ένταση. Υπάρχουν προβλήματα πολλών ετών που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, να συμβιβάσουμε ή να επιλύσουμε. Θα πρέπει να υπάρχει ένα ειλικρινές περιβάλλον εργασίας για την επίλυσή τους. Αυτές οι διαβουλεύσεις θα πρέπει τώρα να είναι προσανατολισμένες στα αποτελέσματα.

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν. Είναι απαραίτητο να εργαστούμε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Το δεύτερο θέμα βέβαια είναι το Κυπριακό. Είναι πάντα αιτία έντασης τόσο η έλλειψη της δίκαιης κατανομής του πλούτου των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, η έλλειψη της δίκαιης κατανομής των εσόδων αυτού του πλούτου, όσο και οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εκεί κατά καιρούς αλλά και η παραχώρηση αδειών ερευνών όπως και η αποτυχία εύρεσης μόνιμης λύσης στην Κύπρο».

Πηγή: newsbeast.gr