Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο χαρακτήρισε «κοστολογημένο και ρεαλιστικό» αλλά και τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου μίλησε το πρωί της Τρίτης (16/5) η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάζεψε τη χώρα και την παρέδωσε νοικοκυρεμένη. Χρειάστηκε κόπος για να γίνει αυτό, ωστόσο έγινε» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο.

«Δεν είναι του παρόντος, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, μια συζήτηση για το τι θα κάνει ένας πολιτικός αρχηγός αν χάσει» τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε κόμμα εξουσίας»

«Είμαστε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, σενάρια τέτοιου τύπου είναι για πολύ μετά. Θα δούμε και με τι ποσοστά χάνει κάποιος, αλλά αυτά είναι για μετά, δεν είναι για τώρα» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συνέχισε αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα: «Έχει τέτοια συμπαράσταση του λαού, είναι δυνατόν να ανοίγουμε τέτοια κουβέντα; Δεν βάζεις κάτι τέτοιο στην ατζέντα σου όταν σε τρεις μέρες έχεις τις κάλπες μπροστά σου».

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε κόμμα εξουσίας» συμπλήρωσε.

Εστιάζοντας στη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Κερδίζεις, μένεις. Χάνεις, φεύγεις» η Πόπη Τσαπανίδου σχολίασε: «Θα αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Τσίπρας εξελέγη από το κόμμα του πριν από δύο χρόνια»

Αναφορικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την κοστολόγησή του τόνισε ότι η κριτική που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι για να τρομοκρατήσει τον κόσμο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει το πρόγραμμά του εδώ και 4 χρόνια»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το πρόγραμμα του αναλυτικά, το δουλεύει εδώ και 4 χρόνια, το παρουσιάζει στον κόσμο. Είναι κοστολογημένο και ρεαλιστικό, φοβίζει τον κ. Μητσοτάκη γιατί είναι ένα πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες του κόσμου και θα φέρει ανακούφιση» δήλωσε και πρόσθεσε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο στα 5,5 δισ. ευρώ το έτος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάζεψε τη χώρα και την παρέδωσε νοικοκυρεμένη. Χρειάστηκε κόπος για να γίνει αυτό, ωστόσο έγινε, ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάταφερε να συμμαζέψει τη χώρα. Από την άλλη, η ΝΔ δεν μπορεί να μαζέψει τα του οίκου, χρωστάει 400 εκατ. το κόμμα της» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι συνθήκες τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν ήταν ίδιες με τα χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Στην πανδημία είχε ανοίξει η ΕΕ την χρηματοδότηση, είχαν χαλαρώσει τα δημοσιονομικά, στηρίχτηκαν οικονομικά όλα τα κράτη» είπε.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το ΕΣΥ λέγοντας ότι η πανδημία ήταν ευκαιρία για τη στήριξη του συστήματος υγείας, όμως αντί να στηριχτεί το ΕΣΥ «είναι γεμάτα ράντζα τα νοσοκομεία, περιμένεις μήνες ολόκληρους για να κάνεις χειρουργείο. Είναι αυτή πολιτική στο σωστό δρόμο για την κάλυψη των αναγκών; Αν ήθελε να ενισχυθεί το σύστημα υγείας, η κυβέρνηση θα είχε κάνει κινήσεις. Εμείς στοχεύουμε στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών».

Τέλος σε ερώτηση αν μπορεί να ανατραπούν οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε: «Έχουν πέσει έξω και στο εξωτερικό, στην Κύπρο, στην Τουρκία. Οι κοινωνίες αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς και δεν πιάνουν τις ταχύτητες αυτές οι δημοσκοπήσεις. Εγώ προτιμώ να κοιτάω τα ποιοτικά στοιχεία και τον κόσμο έξω».

Πηγή: newsbeast.gr