Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε πριν από κάποιες ώρες με φόντο τη διαχείριση της επιδημίας του κορονοϊού δόθηκε σήμερα (25/09). Στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακακη, απάντησε με δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Χθες στη Βουλή ο κ. Σκυλακάκης και εγώ είχαμε μια… ευθεία και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Είπε ο κ. Σκυλακάκης ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μισές ΜΕΘ από τον ευρωπαϊκό Μ.Ο και μια ανοχύρωτη υγεία η οποία μάλιστα ήταν και σε χειρότερη κατάσταση από ότι την παραλάβαμε» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος. Και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 430 κλίνες ΜΕΘ και παρέδωσε 560, αύξηση 30%, μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες», ενώ «η ΝΔ πριν την πανδημία δεν άνοιξε ούτε μία!».

Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση «κατά την διάρκεια της πανδημίας άνοιξε περίπου 200 κλίνες, πολλές όμως ήταν μετατροπές κλινών που ήδη λειτουργούσαν και όχι νέες», σημειώνοντας πως «σε κάθε περίπτωση ο αριθμός είναι εξαιρετικά μικρός, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή ήταν η βασική δουλειά που είχε να κάνει».

«Ο κ. Μητσοτάκης χθες μίλησε για 1.000 ΜΕΘ αθροίζοντας και αυτές του ιδιωτικού τομέα. Η λεπτομέρεια είναι ότι αυτές υπήρχαν και πριν», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε «την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην υγεία».

«Αν αυτό ο κ. Σκυλακάκης το θεωρεί ανοχύρωτη υγεία, πραγματικά βλέπουμε τον κόσμο αλλιώς», σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε «το ποσοστό του ΑΕΠ για την υγεία κατά περίπου 10%» και έκανε «10.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

«Μπορεί να μας πει τις αντίστοιχες επιδόσεις της ΝΔ;», διερωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος.

Πηγή: newsbeast.gr