Στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και στις κατηγορίες περί λαϊκισμού, απαντά με γραπτή του δήλωση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία περίοδο βάζει πλάτη, όπως ποτέ δεν είχε διανοηθεί η ΝΔ να κάνει. Καταθέτει προτάσεις για όλα τα ζητήματα, είναι έτοιμος να συνεισφέρει με τα στελέχη του όπου χρειαστεί αλλά και να αξιοποιήσει όλες τις διεθνείς επαφές του προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει: «αν όμως για τον κ. Σταϊκούρα υπευθυνότητα σημαίνει να του επιτρέψουμε να αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους, να μην ακυρώσει τις απολύσεις, να μην ενισχύσει ουσιαστικά την οικονομία και να κόψει το δώρο του Πάσχα για τους εργαζόμενους μάλλον δεν καταλαβαίνει την έννοια της λέξης».

Ο ίδιος σχολιάζει ότι τον «ξεπερνάει» η «ανάγκη για αυτό-επιβεβαίωση του κ. Σταϊκούρα», και τον κατηγορεί ότι «επιμένει να βρίσκει τρόπους να μας πει ότι το 1% είναι μεγαλύτερο από το 2,8%, αλλά και για να μας πείσει ότι πάμε καλύτερα από την Ευρώπη, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι το 4ο τρίμηνο στην Ελλάδα είχαμε τη χειρότερη επίδοση».

«Με ανησυχεί ότι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σε μια τόσο δύσκολη στιγμή αρνείται πεισματικά να δει την πραγματικότητα. Για το ότι θεωρεί δε, ότι η ΝΔ οικοδόμησε το κοινωνικό κράτος στη χώρα, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω», συνεχίζει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει λέγοντας: «Απλά και κατανοητά λοιπόν: αν η κυβέρνηση θέλει να λάβει μέτρα για να ξεπεράσουμε την κρίση θα είμαστε παρόντες και παρούσες, όπως ποτέ καμία αντιπολίτευση δεν έπραξε. Αν θέλει να λάβει μέτρα ώστε εκμεταλλευόμενη την κρίση να διαλύσει εργασιακά δικαιώματα και μαζί με αυτά και την οικονομία της χώρας που με τόσες θυσίες του ελληνικού λαού ορθοπόδησε, της το ξαναλέμε. Να μην το διανοηθεί».

Πηγή: newsbeast.gr