Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως είναι μείζον πρόβλημα αν δεν καταλαβαίνει τι προτείνει η αντιπολίτευση.

«Από ό,τι φαίνεται από τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δει τις παρεμβάσεις μου για το “Μένουμε Όρθιοι”. Μπορώ όποτε θέλει να του εξηγήσω γιατί το συνυπογράφω», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.

Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μπορεί να εξηγήσει στον πρωθυπουργό «γιατί ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων θα σήμαινε πολύ μικρότερη ανάγκη για αναστολές». «Είναι προφανές αυτό, από την στιγμή που οι μισθοί, για παράδειγμα, θα καταβάλλονταν στο σύνολο τους», σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι μπορεί να του εξηγήσει «γιατί ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα θα σήμαινε μικρότερη ύφεση, και άρα μικρότερη πτώση εσόδων, αλλά και μικρότερη αύξηση του λόγου χρέους/ΑΕΠ».

Ακόμη, ότι μπορεί να του εξηγήσει «γιατί και οι αναστολές που θα χρειάζονταν είναι επί της ουσίας ζήτημα ρευστότητας και θα μπορούσε να καλυφθεί με βραχυπρόθεσμα εργαλεία».

Επιπλέον, ότι μπορεί να του εξηγήσει «γιατί ακόμη και ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι θα ξοδευτούν και τα 14 δισ. σε έναν μήνα». Τέλος, είπε ότι μπορεί να του εξηγήσει «γιατί είναι ζωτικής σημασίας η επόμενη μέρα να μην βρει νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα σε ένα βουνό χρέους».

«Τα καταλαβαίνει αυτά όλος ο κόσμος, αν δεν τα καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός είναι σοβαρό πρόβλημα», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, σχολιάζοντας: «Αν όμως και κανείς από το επιτελείο του δεν τον έχει ενημερώσει για το τι προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση τότε το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι φοβόμουν».

Πηγή: newsbeast.gr