Η θέρμανση είναι σίγουρα απαραίτητη τις κρύες μέρες του χειμώνα, αλλά αν δε θέλετε να ανάψετε νωρίς το καλοριφέρ ή κάποια άλλη συσκευή μπορείτε να διατηρείτε πιο ζεστό το σπίτι σας με διάφορους τρόπους.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες…

Κάντε σωστή επιλογή με τις κουρτίνες

Ουσιαστικά πρέπει να ρυθμίσετε πότε θα τις έχετε ανοιχτές και πότε κλειστές. Κρατήστε τις ανοιχτές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφήνοντας το ζεστό φως του ήλιου στο σπίτι σας και κλείστε τις από το απόγευμα και μετά για να προστατέψετε το σπίτι σας από το κρύο. Επιπλέον καλό είναι να επιλέξετε χοντρά και ζεστά υφάσματα.

Κλείστε τα σημεία που προκαλούν απώλεια θερμοκρασίας

Οι συνήθεις «ύποπτοι» είναι οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα. Αν αυτά, για κάποιο λόγο, δεν ασφαλίζουν σωστά, μπορείτε να περάσετε με λίγη σιλικόνη τα μικρά κενά μεταξύ κουφωμάτων και τζαμιών και να κρατήσετε τη ζέστη μέσα στο σπίτι σας για περισσότερο.

Απομονώστε τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε πολύ

Αν το σπίτι σας διαθέτει έξτρα δωμάτια όπως γραφείο ή ένα υπνοδωμάτιο, το οποίο χρησιμοποιείτε σαν ξενώνα και τα οποία δεν επισκέπτεστε συχνά έχετε διαρκώς την πόρτα τους κλειστή για να μην φεύγει η ζέστη από το υπόλοιπο σπίτι.