Υπό δρακόντεια μέρα ασφαλείας έφτασε στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης της Λάρισας, προκειμένου να απολογηθεί για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι.

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες όπως την κακουργηματική πράξη της διατάραξης ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά και του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορός του, Στέφανος Παντζαρτζίδης, ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ευθύνες να στραφούν και σε άλλα πρόσωπα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σταθμάρχης ξεκίνησε από αχθοφόρος στον ΟΣΕ, ύστερα μετατάχθηκε στο υπουργείο Παιδείας και τελικά επέστρεψε στον ΟΣΕ για να προβιβαστεί σε σταθμάρχη της Λάρισας μόλις πέντε μέρες πριν το δυστύχημα.

Το ίδιο λάθος που δεν στοίχισε

Σύμφωνα με όσα είπε στον Alpha ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, λίγο πριν από τη φονική σύγκρουση των τρένων είχε κάνει το ίδιο λάθος. Δηλαδή, έβαλε σε λάθος ράγες τρένο του προαστιακού της Λάρισας, ο μηχανοδηγός το αντελήφθη, έκανε όπισθεν και επέστρεψε στην κύρια γραμμή.

Δεν βρισκόταν στο πόστο του

Μία ακόμη καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας με τον δικηγόρο της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων να υποστηρίζει ότι δεν βρισκόταν στο πόστο του, με τον κλειδούχο να είναι μόνος του.

«Φαίνεται ότι, ο κλειδούχος ήταν στη θέση του σταθμάρχη και ο σταθμάρχης ήταν μακριά», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαρτζώκης.

Τέλος, υπάρχουν αναφορές για οχλαγωγία και μουσική στον σταθμό την ώρα της τραγωδίας.

Πηγή: newsbeast.gr