Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά, όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο βυτιοφόρο στην πόλη Αφρίν της Συρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.

Στην ανακοίνωσή του στο Twitter το υπουργείο αναφέρει ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε μια πολυσύχναστη περιοχή, στο κέντρο της πόλης. Σε ένα βίντεο διακρίνεται μαύρος καπνός να υψώνεται στον αέρα ενώ ακούγονται στο βάθος σειρήνες ασθενοφόρων και περιπολικών.

Η Άγκυρα θεωρεί την YPG τρομοκρατική οργάνωση. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα κατέλαβαν τη Αφρίν, εκδιώκοντας τους Κούρδους πολιτοφύλακες, τον Μάρτιο του 2018, σε μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας.

Οι μισοί από τους 320.000 κατοίκους του θυλακα εγκατέλειψαν τότε τις εστίες τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν επέστρεψαν ποτέ. Στην περιοχή έχουν εγκατασταθεί σήμερα χιλιάδες άμαχοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τους θύλακες που ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών αλλά ανακαταλήφθηκαν από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Πηγή: newsbeast.gr