Στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας, με αφορμή τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, βρίσκεται το πολυσέλιδο υπόμνημα του εργολάβου στο οποίο αποδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρώην Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας «ΤΟΞΟΤΗΣ» κατέθεσε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από πταισματοδίκη,  υπόμνημα στο οποίο επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του για εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση της συμμετοχής του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες  με χρήματα που υποστηρίζει ότι του κατέβαλε, με άλλη αιτιολογία, ο κατασκευαστικός Όμιλος CCC.

Ο Νίκος Παπάς απάντησε στις αναφορές του εργολάβου κάνοντας λόγο για «τζούφια υπόθεση». «Είναι ενδεικτικό των αδιεξόδων. Κάθε φορά που στριμώχνεται θα θυμάται και μια τζούφια υπόθεση», σχολίασε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στον Flash 99.4 .

«Νομίζω ένα ξαναζεσταμένο φαΐ το οποίο δεν προσφέρει στη δημόσια συζήτηση σε κανένα νέο, από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει συγγενικές σχέσεις με τον κ. Θεοδωρικάκο και δικηγόρο τον κ. Λοβέρδο, νομίζω ότι έχει και πεπερασμένη πολιτική αποτελεσματικότητα» ανέφερε ο κ. Παπάς.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, πάντως,  στην επόμενη φάση της έρευνας, θα αξιολογήσει αν τα στοιχεία τα οποία προσκομίζει ο κ. Καλογρίτσας οδηγούν σε διώξεις συγκεκριμένων προσώπων ενώ όπως αναμένεται να εξετάσει και το ενδεχόμενο αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή ώστε να κριθούν οι αναφορές για τον κ. Παππά.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας στο υπόμνημα του, που αριθμεί 35 σελίδες, παραθέτει  νέα στοιχεία και στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά αλλά και της οικογένειας Χούρι του κολοσσού CCC με την οποία βρίσκεται σε αντιδικία καθώς την κατηγορεί για κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση.

Με τα επιπλέον στοιχεία που προσκομίζει στη δικαιοσύνη ο κ. Καλογρίτσας επιχειρεί να ενισχύσει τον ισχυρισμό του περί συναλλαγής μεταξύ της εταιρίας του και του λιβανέζικου Ομίλου που, όπως λέει, δεν σχετιζόταν με έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ,όπως αρχικά εμφανίστηκε, αλλά με την χρηματοδότηση του , με 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να διεκδικήσει μια από τις τηλεοπτικές άδειες και να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει «δικό της κανάλι».

Στο υπόμνημα του, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι η οικογένειά του και οι επιχειρήσεις τους «υπέστησαν στην κυριολεξία πλήρη οικονομική και επιχειρηματική καταστροφή και ανεπανόρθωτο διασυρμό», καθώς εμπιστεύτηκε «διόλου τυχαία πρόσωπα».

Σύμφωνα με το υπόμνημα, το φθινόπωρο του 2015, ο Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε  από μία  ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη  της οποίας είχε ανατεθεί στον Υπουργό  Επικρατείας, Νίκο Παππά,  ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση.

Σε αυτή τη συνάντησης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο εργολάβος, «του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και  της εμπιστοσύνης  προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να  τους  «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και  να μπει «μπροστινός» και μόνο για  τη συμμετοχή  σε Διαγωνισμό που θα  διενεργούνταν  για  τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου  μέσω αυτού  να  καταφέρουν  να λάβουν   μία  τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο  για  την υποστήριξη  της πολιτικής  τους».

Όπως αναφέρει «η εντολή  τους  ήταν σαφής: ο Χρήστος Καλογρίτσας θα  έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα  χρήματα και θα είχαν  την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος. 

Μάλιστα, ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα  στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα  και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να  εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας μάλιστα και  ομάδες εργασίας που εργάζονταν εντατικά  προς  αυτήν την  κατεύθυνση…».

Ο εργολάβος υποστηρίζει πως ο λιβανέζικος κολοσσός υπαναχώρησε από την σχεδίαση αφήνοντας αυτόν εκτεθειμένο , ενώ καταλογίζει ευθύνες τον πρώην υπουργό ότι τον εξέθεσαν μόνο και μόνο γιατί αυτός τους εμπιστεύθηκε απόλυτα.

Καταλογίζει, επίσης, δόλο στην CCC, θέτοντας μία σειρά ερωτήματα για την στάση της και ζητώντας από τον Εισαγγελέα να ερευνήσει την σύμβαση και τους όρους της εργολαβίας του κατασκευαστικού κολοσσού στα Εμιράτα.

Πηγή: newsbeast.gr