House P ονόμασε το γραφείο PLY+ το τελικό αποτέλεσμα μιας κατοικίας που έφτιαξε στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ κάτω από τις ξεκάθαρες προδιαγραφές των ιδιοκτητών.

Ένα σπίτι 475 τετραγωνικών μέτρων για να στεγάσει τη συλλογή τους από έργα τέχνης και αντικείμενα design, σε χώρους που να τα κομπλιμεντάρουν μεν, αλλά να μην τραβούν το μάτι από πάνω τους.

Οι ένοικοι δεν εκτιμούσαν επίσης τους ανοιχτούς χώρους και όλα αυτά έπρεπε να γίνουν και σε ένα στενόμακρο οικόπεδο με μεγάλη κλίση!

Το γραφείο κατέληξε λοιπόν σε αυτές τις γεωμετρικές φόρμες, ώστε να μείνει χώρος για τα τμήματα του σπιτιού που λειτουργούν ως γκαλερί, χωρίς να θυσιαστεί η λειτουργικότητα μιας κανονικής κατοικίας.

Κάθε δωμάτιο λειτουργεί εδώ συμπληρωματικά με το γειτονικό του, δημιουργώντας οπτική αλλά και χωρική συνέχεια.

Το οίκημα έχει χωριστεί σε 6 διασυνδεδεμένες ζώνες, με τα χωρίσματα να είναι βέβαια περισσότερο εννοιολογικά πάρα πραγματικά.

Περίτεχνη αρχιτεκτονική και χτυπητά χρώματα κυριαρχούν στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό τον πρώτο λόγο παίρνει η μινιμαλιστική παλέτα, για να αναδειχθούν τα πολύτιμα έργα τέχνης της οικογένειας…

Πηγή: newsbeast.gr