Εγκατεστημένη σε μια πλαγιά στους πρόποδες οροσειράς της νήσου Χονσού στην Ιαπωνία, η δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Kidosaki Architects Studio κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία της.

Το σπίτι των 303 τ.μ. επιβάλλεται στο τοπίο, έτσι αυθάδικα καθώς αψηφά το άγριο και το αφιλόξενο. Προσφέροντας ταυτοχρόνως αδιανόητη θέα.

Ο ιδιοκτήτης πέρασε αρκετά χρόνια αναζητώντας τον κατάλληλο χώρο ώστε να χτίσει ένα σπίτι αφιερωμένο στα μαγευτικά πανοράματα.

Ο αρχιτέκτονας έχτισε το σπίτι οριζοντίως, ώστε να μεγιστοποιήσει τη θέα από κάθε πλευρά.

Ειδικά στηρίγματα (διαμέτρου 300 χιλιοστών) ενσωματώθηκαν στην κατασκευή προκειμένου να αψηφήσει το δύστροπο του τοπίου και να υποστηριχτεί το μεγάλο τμήμα που προεξέχει από την πλαγιά.

Κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό, όλα τους έχουν προνομιακή θέση για να μη διακόπτει τίποτα το μάτι.

Η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο εσωτερικό είναι ζεστή και φιλόξενη, χάρη στα ξύλινα πατώματα και τα ψηλά ταβάνια…

Πηγή: newsbeast.gr