Πάνω στην ώρα για την 50ή επέτειο της Ημέρας της Γης, η Plant Prefab συνεργάστηκε με την Koto για να αποκαλύψουν δύο νέα σχέδια στη σειρά LivingHomes.

Τα δύο σχέδια ακολουθούν τα κελεύσματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της πλήρους αυτονομίας, βάζοντάς τα σε ένα στιλπνό και εξόχως μινιμαλιστικό πακέτο.

Το πρώτο προκατασκευασμένο σπίτι, το Yksi, είναι μια κατοικία 106 τετραγωνικών μέτρων και δύο υπνοδωματίων. Η σχεδόν γλυπτική φόρμα του και το παιχνιδιάρικο design δημιουργούν πολλαπλά επίπεδα και θέα σε κάθε κατεύθυνση.

Το μεγαλύτερο, το Piha, προσφέρει τέσσερα υπνοδωμάτια και 202 τ.μ. βιώσιμου χώρου. Εδώ η διάταξη ακολουθεί το σχήμα «L» , προσφέροντας επίσης ενιαίους χώρους και απρόσκοπτη θέα.

Αμφότερα τα σπίτια είναι έξοχα δείγματα σκανδιναβικής αισθητικής, με έμφαση στα φυσικά υλικά και τον ισχυρό δεσμό με το φυσικό περιβάλλον.

Και όπως και οι υπόλοιπες προκάτ κατοικίες της σειράς LivingHomes, είναι εξοπλισμένα με εφαρμογές έξυπνου σπιτιού, διαθέτοντας ενσωματωμένη υποστήριξη σε ψηφιακούς βοηθούς τύπου Amazon Alexa.

Πολυτέλεια και αυτονομία σε δύο σπίτια με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, άμεσα διαθέσιμα σε όλη την Ευρώπη.

Όσο για τις τιμές τους, ξεκινούν από τα 388.000 ευρώ…

Πηγή: newsbeast.gr