Συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση με το βιτριόλι, με τις Αρχές να εστιάζουν στα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Σύμφωνα με το OPEN δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έδωσαν τα δεδομένα στους αστυνομικούς, οι οποίοι συνεχίζουν την έρευνα για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα. Επίσης αύριο θα απαντήσει και η τρίτη εταιρεία.

Η ουσιαστική έρευνα θα ξεκινήσει μόλις οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους όλα τα δεδομένα, με το ρεπορτάζ του καναλιού να αναφέρει ότι οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης λένε ότι θα πρέπει να περάσουν πέντε μέρες για να έχουν στη διάθεσή τους τα πρώτα αποτελέσματα.

Η μαυροφορεμένη γυναίκα έφυγε από το σημείο της επίθεσης κάνοντας μόνο ένα τηλέφωνο, προκειμένου να καλέσει ταξί για να την μεταφέρει στο σημείο όπου την άφησε.

Πώς έγινε η μεταφορά του καυστικού υγρού

Από την ανάλυση των βίντεο προκύπτει ότι ο τρόπος μεταφοράς του καυστικού υγρού και διαπιστώθηκε η μεταφορά του έγινε μέσα σε ένα θερμός.

Σύμφωνα με αξιωματικό που συμμετέχει στην έρευνα η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε προσέξει πολύ καλά να μην τραυματιστεί και η ίδια.

Κερδίζει έδαφος το σενάριο για ηθική αυτουργό

Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, πριν από 12 ημέρες στην Καλλιθέα, συνεχίζονται σε αμείωτο ρυθμό. Ωστόσο, ο εντοπισμός του ατόμου που προχώρησε σε αυτήν την πράξη δεν έχουν φέρει ακόμη αποτέλεσμα, καθώς όσο περνά ο καιρός αποδεικνύεται όλο και πιο δύσκολο, καθώς το χτύπημα είχε μια σχετική οργάνωση.

Η Αστυνομία εξέταζε τρία με τέσσερα βασικά σενάρια, που σχετίζονται με πρόσφατα συμβάντα στο προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος, ωστόσο αυτά φαίνεται να μην οδηγούν πουθενά. Και αυτό γιατί αφενός οι βασικοί ύποπτοι έχουν ισχυρά άλλοθι και αφετέρου, γιατί ο σωματότυπος της μαυροντυμένης γυναίκας δεν συνάδει με των υπόπτων.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι Αρχές, είναι ότι η επίθεση οργανώθηκε με μεθοδικότητα, καθώς η δράστιδα που περιέλουσε την 34χρονη με βιτριόλι φρόντισε ώστε να μεταβεί στο σημείο και να φύγει από εκεί με μελετημένο τρόπο και να εξαφανίσει τα ίχνη της, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Mega.

Μάλιστα, όχι απλώς επανέρχεται το σενάριο να υπήρξε ηθικός αυτουργός, άτομο υπεράνω υποψίας, που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, αλλά αυτήν τη στιγμή κερδίζει περισσότερες πιθανότητες. Αλλιώς, εύκολα θα έβρισκε -όπως σε άλλες περιπτώσεις- ποια ήταν η δράστις.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν διαδοχικές συναντήσεις με την άτυχη γυναίκα, σε μία προσπάθεια να πέσει φως στην υπόθεση. Ωστόσο, και η κατάσταση της υγείας της κάνει πιο δύσκολη τη δουλειά τους.

Από την Αστυνομία εκτιμούν ότι έχουν εντοπίσει τον ηθικό αυτουργό, το κίνητρο και την αιτία για να γίνει η επίθεση. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση ακόμη να αποκρυπτογραφήσουν το πώς υλοποιήθηκε το σχέδιο. Ε

ξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο η φυσική αυτουργός της επίθεσης να κλήθηκε από άλλη περιοχή και όχι από την Αθήνα. Αυτό που μοιάζει σίγουρο, είναι πως όλο αυτό έχει οργάνωση.

Πηγή: newsbeast.gr