«Αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του στο Twitter για τα τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συμμετείχε στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει και στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι συνομιλίες θα εστιασθούν στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας, καθώς και στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην Ασία και τον Ειρηνικό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, θα συζητηθούν τρέχοντα ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένου των πρόσφατων εξελίξεων στο Αφγανιστάν.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει το Συμβούλιο σχετικά με το Δεύτερο Υπουργικό Φόρουμ «Θεσσαλονίκη 2020» που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 19/5, με αντικείμενο την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων, προκειμένου να περιορισθούν οι συνέπειες της πανδημίας και να προετοιμαστεί το έδαφος για την ανάκαμψη της περιοχής.

Πηγή: newsbeast.gr