Οι 17 μετανάστες, που απεγκλωβίστηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες από στελέχη του Λιμενικού Σώματος από βραχώδες σημείο πλησίον του ακρωτηρίου Πράσο, οδηγήθηκαν με ασφάλεια σε ελεγχόμενη δομή της Σάμου. Οι μετανάστες, στους οποίους περιλαμβάνεται ένα βρέφος, πέντε παιδιά, τέσσερις γυναίκες, μεταξύ των οποίων μία έγκυος και επτά άνδρες, είχαν μεταφερθεί στο σημείο με μηχανοκίνητη λέμβο.

Δύο από τους μετανάστες εντοπίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή και συνελήφθησαν από στελέχη της αστυνομίας. Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μεταξύ των μεταναστών, συνελήφθη και ένας 41χρονος υπήκοος Τουρκίας, που φέρεται να είναι ο χειριστής του σκάφους και διακινητής των μεταναστών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στη νέα επιχείρηση διάσωσης των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Σάμου, τόνισε πως «τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, εγκατέλειψαν αβοήθητους στη Σάμο».

«Θέλω να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γιατί δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό και μας κάνουν περήφανους» προσέθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.