Στην ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στα αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που προβλήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, 9/10 πολίτες είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω του κορονοϊού και θα πειθαρχήσουν στα περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, και τις μέρες του Πάσχα. Οι ερωτηθέντες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, απάντησαν πως θα παραμείνουν σπίτι και θα γιορτάσουν εκεί.

Υπήρχε όμως και και ένα μικρό ποσοστό το οποίο δήλωσε πως θα επιχειρήσει να πάει στο χωριό του ή θα επισκεφθεί κάποιο άλλο φιλικό/συγγενικό σπίτι ώστε να γιορτάσει το Πάσχα.

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας μετά τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, θέλησε να πει δημόσια ευχαριστώ σε αυτούς τους 9/10 που θα πειθαρχήσουν στα μέτρα και έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα στους υπόλοιπους.

«Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τον τρόπο που βιώνουμε το Πάσχα. 9/10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επικρατούν λόγω των συνθηκών. Τους ευχαριστούμε. Την ίδια στιγμή 1/10 δηλώνουν σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες. Είναι ικανοί να καταστρέψουν αυτό που έχουμε χτίσει. Λες και θα πάθουμε κάτι αν θα φάμε τη μαγειρίτσα και το αρνί με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα για τις μέρες του Πάσχα σύμφωνα με τα οποία

1. Από το Μεγάλο Σάββατο στις 21.00 έως και τη Δευτέρα στις 00.00 ισχύει το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου σε 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων.

2. Όσοι έχουν επιλέξει την επιλογή Β4, παροχή βοηθείας σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια θα ελέγχονται ενδελεχώς. Καταχρηστική περίπτωση συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο στον οδηγό, αφαίρεση πινακίδων και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.