Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία του 39χρονου Ελληνοκύπριου Kevin Kourtis στο σπίτι του στο Σίδνεϊ, για την οποία έχουν ήδη συλληφθεί δύο ανήλικοι, 16 και 17 ετών.

Όπως γράφει η Sydney Morning Herald, λίγες ώρες νωρίτερα, ο 39χρονος ήταν χαλαρός στο σπίτι του και έβλεπε ταινία με μία φίλη.  

«Γύριζε στο σπίτι από τη δουλειά και καθόταν, ξεκουραζόταν και χαλάρωνε. Δεν ήθελε τίποτα φοβερό, μόνο οικογένεια, αγάπη και τα ελληνικά του μπάρμπεκιου» δήλωσε ένας φίλος που μιλούσε με τον Kourtis λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. «Δεν ήταν ο τύπος των πάρτι, ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος. Δεν έπινε πολύ, μια – δυο μπίρες πού και πού».

Ο Kourtis βρισκόταν στο σπίτι του στην περιοχή Riverstone την Κυριακή, όταν «ομάδα τουλάχιστον πέντε ατόμων μπήκε στο σπίτι του, τον μαχαίρωσαν κι εξαφανίστηκαν», σύμφωνα με την Αστυνομία. 

Η οικογένεια και οι φίλοι του δεν μπορούν ακόμα να καταλάβουν πώς έπεσε νεκρός υπό τέτοιες φρικτές συνθήκες ο 39χρονος, που είχε μετοικήσει στην Αυστραλία από την Κύπρο πριν από οκτώ χρόνια και δραστηριοποιούνταν στον κλάδο του τσιμέντου, με δική του επιχείρηση.

«Δεν μπορώ να το καταλάβω, πώς μια ομάδα εφήβων θα έκανε κάτι τέτοιο» σχολίασε μία φίλη του, σύμφωνα με την οποία ο άτυχος 39χρονος δεν είχε «σκοτεινές» επαφές και δεν έπαιρνε ναρκωτικά.

Τα δύο αγόρια, 16 και 17 ετών, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς σκύλους σε σημείο κοντά στο σπίτι του θύματος, όπου και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι νεαροί, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο, δεν συνεργάζονται με τις αρχές. Αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου τον Ιούλιο.

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για άλλους τρεις, που φέρονται να εμπλέκονται στον φόνο, οι αρχές προσπαθούν να διακριβώσουν και εάν ο 39χρονος γνώριζε τα αγόρια που φέρονται να τον μαχαίρωσαν ή όχι.

«Διερευνούμε αν ήταν στοχευμένη επίθεση ή εάν οι δράστες ήταν γνωστοί στο θύμα, ή το θύμα γνωστό στους δράστες» δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας. 

Η ξαδέλφη του 39χρονου Jodie Kourtis τόνισε πως ο βίαιος θάνατός του θα στοιχειώνει την οικογένεια για την υπόλοιπη ζωή τους.

«Ο Kevin είχε μια ευγενική καρδιά και δεν του άξιζε τέτοιο τραγικό τέλος» έγραψε στο Facebook . «Ο ξάδελφός μας θα μας λείψει και πάντα θα θυμόμαστε όσα περάσαμε μαζί».

Η οικογένεια του Kevin συγκεντρώνει τώρα χρήματα για τον επαναπατρισμό της σορού του στην Κύπρο, όπου ζει η μητέρα του.

Πηγή: newsbeast.gr