Το χωριό Χάλστατ στην Αυστρία που μοιάζει με το βασίλειο Αρεντέλα της ταινίας Frozen, τοποθέτησε έναν ξύλινο φράχτη για να κρύψει τη θέα προς τις Άλπεις, ώστε να αποτρέψει τους τουρίστες, που σπεύδουν λόγω της ομοιότητας με το φανταστικό μέρος.

«Αντιδράσαμε μετά τις καταγγελίες των κατοίκων» της κοινότητας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αρμόδιος του δήμου, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του. Οι εργασίες έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

Με τα παραδοσιακά, γραφικά σπίτια του σκαρφαλωμένα στην απόκρημνη όχθη, πλάι σε μια λίμνη με κρυστάλλινα νερά, και το βέλος της εκκλησίας του να υψώνεται στον ουρανό, το Χάλστατ δεχόταν σχεδόν 1.000.000 επισκέπτες κάθε χρόνο πριν από την πανδημία του κορονοϊού. Ένα «αντίγραφο» του χωριού κατασκευάστηκε στην Κίνα.

Είναι επίσης πολύ δημοφιλές στη Νότια Κορέα, χάρη σε μια τηλεοπτική σειρά στην οποία αναφερόταν το όνομά του. Το Χάλστατ έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco και φέρεται ότι ενέπνευσε επίσης το βασίλειο της Αραντέλας.

Ο φράχτης τοποθετήθηκε με την ελπίδα ότι οι τουρίστες δεν θα συρρέουν πλέον σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία για να τραβήξουν selfie και να ησυχάσουν οι κάτοικοι που διαμαρτύρονταν για τον θόρυβο.

Πηγή: newsbeast.gr