Μικρής χρονικής διάρκειας ένταση δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Αμαλίας, από ένα γκρουπ που ήταν αποκομμένο από την πορεία που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα μαθητές και φοιτητές.

Συγκεκριμένα, άτομα πολλά εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες, προκάλεσαν κάποιες ζημιές έξω από τον σταθμό του μετρό και στο σημείο που βρίσκεται η στάση του τραμ (μεταξύ των οποίων και το σπάσιμο κάποιων καμερών), κάτι που προκάλεσε την επέμβαση της Αστυνομίας. Στη συνέχεια ήρθε… απάντηση, με το πέταγμα μιας μολότοφ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές και φοιτητές που διαδήλωναν εκείνη την ώρα, παρέμεναν στη Σταδίου και δεν είχαν καν προσεγγίσει τη Βουλή.

Ακολούθησε κυνηγητό μεταξύ της ομάδας που προκάλεσε τα επεισόδια και τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν και στη χρήση χημικών (ελάχιστων). Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και μια προσαγωγή.

Στη συνέχεια η κατάσταση ηρέμησε, αρκετά γρήγορα, καθώς το συγκεκριμένο γκρουπ (περίπου 100 ατόμων) διαλύθηκε, κινούμενο προς της σταθμό του μετρό «Ακρόπολη».

Ωστόσο, οι ενέργειες της Αστυνομίας δεν σταμάτησαν εκεί. Η Αστυνομία έστησε μπλόκο στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Ξενοφώντος και όποιος νεαρός επέστρεφε προς το Σύνταγμα, του έκαναν έλεγχο στα πράγματά του, για να διαπιστωθεί τυχών εμπλοκή τους στα επεισόδια.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος