Τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ενόψει της αιγυπτιακής πρωτοβουλίας για την επίλυση της λιβυκής κρίσης, συζήτησαν χθες τηλεφωνικά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Πούτιν και Σίσι τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης των κρατικών θεσμών της Λιβύης και κατά των ξένων επεμβάσεων στη Λιβύη, οι οποίες ενισχύουν την κρίση στη χώρα και απειλούν τη σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή. Ο Πούτιν χαρακτήρισε την Αίγυπτο χώρα «πυλώνα» για την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόσφατη αιγυπτιακή πρωτοβουλία, που στηρίζεται στη Διάσκεψη του Βερολίνου, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι υπογράμμισε την επιθυμία της Αιγύπτου για μία ολοκληρωμένη πολιτική διευθέτηση στη Λιβύη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αιγύπτου, έτσι ώστε η Λιβύη να απολαμβάνει ασφάλεια και σταθερότητα.

Πηγή: newsbeast.gr