Σε ένα μεγάλο ερώτημα για τον πλανήτη μας «απαντάει» ένα εκπληκτικό βίντεο που δείχνει τι θα γινόταν στη Γη αν άνοιγε μια τρύπα 10 μέτρων στην Τάφρο των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη.

Το βίντεο είχε γίνει viral, όταν είχε κυκλοφορήσει το 2017, και το επανέφερε στο προσκήνιο το indy100 του ​Independent. Απαντάει στην υποθετική ερώτηση τι θα γινόταν αν στην ουσία στεγνώναμε τους ωκεανούς.

Η Τάφρος των Μαριανών είναι το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη και το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, καθώς φτάνει στα 10.971 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανατολικά των Μαριάνων νήσων (Mariana Islands). Έχει 2.550 χιλιόμετρα μήκος και μέσο πλάτος μόλις 69 χιλιόμετρα, φτάνοντας το μέγιστο βάθος στην άβυσσο του Τσάλεντζερ. Σκεφτείτε πως αν το Έβερεστ, η υψηλότερη κορυφή της Γης σε ύψος 8.848 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, βρισκόταν στο βαθύτερο σημείο της τάφρου, τότε θα ήταν 2.995 μέτρα κάτω από την επιφάνεια!

Πριν από λίγα χρόνια το IFL Science έγραψε πως η παραπάνω «τρελή» ερώτηση είχε δημοσιευτεί για πρώτη φορά πριν από λίγα χρόνια σε ένα βιβλίο με τίτλο «Τι θα συνέβαινε αν: Σοβαρές επιστημονικές απαντήσεις σε εξωφρενικές υποθετικές ερωτήσεις».

Σύντομα, ένας ενθουσιώδης χρήστης του Reddit με το όνομα Vinnytsia έδωσε την απάντηση με ένα εκπληκτικό βίντεο, το οποίο δείχνει πως αν «τραβούσαμε την τάπα» σε αυτή την υποθετική τρύπα των 10 μέτρων και άρχιζε να αδειάζει το νερό, οι ωκεανοί του κόσμου σταδιακά θα στέρευαν – και παράλληλα θα αυξανόταν σημαντικά η Γη.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: newsbeast.gr